Skip to content
Babyfotograf i København. For booking eller spørgsmål skriv til mia@framethebaby.dk.
Framethebaby har fanget søde babyminder siden 2010.

To forskellige fremgangsmåder til samme udfordring

Jeg blev inviteret til at fotografere Elfride i familiens have.

Haver er en oplagt mulighed for baby og børnefotografi – det er trygge omgivelser for barnet og nemt at have med at gøre for forældrene.

Elfrides forældre har en virkelig dejlig have – men pga. det stærke lys på dagen, holdte vi os i træernes skygge, i et hjørne af haven. Selvom det var et dejligt sted, var det også den placering i haven, hvor der var mest grønt med grønt på (græs, hæk, blade).

“Grøn i grøn” er ikke altid den mest spændende baggrund for udendørs babyfotografi, fordi grøn hurtigt kan dominere ret meget i et billede – især hvis der også er meget hårdt lys.

På denne session havde jeg således to udfordringer – meget hårdt lys og meget grøn baggrund. Her er de to metoder, jeg på denne session brugte til at vende mine udfordinger til en fordel:

1. Det hårde lys skaber meget kontrast. Ved at være opmærksom på det i min fotografering og bruge det aktivt, kan jeg vende det til min fordel, og skabe et udtryk i stedet for en udfordring.

Jeg besluttede at skabe en række billeder i sort/hvid, med højere kontrast end jeg normalt ville lave. Den første del af billedserien af Elfride, blev således med fokus på kontraster og modlys. Her er et par eksempler:

børne foto udendørs

børnefotografi

børnefoto københavn

2.  For at det grønne ikke skulle blive for dominerende i den anden del af serien, sørgede jeg for at tage billederne, med fokus på at finde det bløde lys. Elfride har brune øjne og brunt hår – så derfor sørgede jeg for at fremhæve de brunlige farver i billederne – både da billederne blev taget og i  efterbehandlingen.

På den måde har den grønne farve noget at læne sig op af. Selve de grønne nuancer er også tonet lidt ned i det endelige resultat, så det bliver en slags palette af jordfarver, som skaber en helhed – i stedet for at den grønne farver stikker helt af og dominerer hele billedet.

børnefotografi

børneportrætter københavn

Fotograf børn  børneportrætter

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top